Realizacija projekta "Fizioterapeut mi kaže da vježbanje pomaže!" od 10. februara 2018. godine u Herceg Novom

U 2016. godini u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ realizovan je projekat "Ispravi se i vjezbaj - Herceg Novi" uz podršku Opštine Herceg Novi. Prilikom realizacije tog projekta, došlo se do podatka da od 266 pregledane djece, loše tjelesno držanje ima 141 dijete, a da kod 21 postoji sumnja na skoliozu, 185 djece ima spuštene svodove stopala. Pregledana djeca su bila uzrasta 8 i 10 godina ( 3. i 5. razred).

Navedeni podaci su nam dali za pravo da osmislimo, kandidujemo i ponovo uz pomoć Opštine Herceg Novi realizujemo projekat „Fizioterapeut mi kaže da vježbanje pomaže!“ (kao napredni projekat gore pomenutog) u četvrtim i šestim razredima Osnovne škole „Dašo Pavičić“ jer je kod djece ovog uzrasta najefikasnija prevencija i terapija posturalnih deformiteta.

Glavni cilj projekta je prevencija i terapija posturalnih deformiteta kod djece uzrasta od 9 do 12 godina i pružanje neophodne pomoći od strane FIZIOTERAPEUTA. Fizioterapeuti će tokom realizacije projekta pomoći učenicima kod kojih je evidentirano loše tjelesno držanje ili određeni oblik posturalnih deformiteta da vježbama umanje funkcionalnu onesposobljenost uzrokovanu napredovanjem određenih posturalnih deformiteta.

Projekat „Fizioterapeut mi kaže da vježbanje pomaže!“ će biti realizovan 10, 11, 17 i 18. Februara 2018. godine u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Dašo Pavičić“ u Herceg Novom u vremenu od 12 do 14 časova. Pozivamo učenike i njihove roditelje da dođu.

Komentar