Časopis "Fizioterapeut", septembar 2016, godina I, broj 1, besplatan primjerak

8. septembar je Međunarodni dan fizioterapije. Označava jedinstvo i solidarnost globalne zajednice fizikalne terapije. Predstavlja priliku za prepoznavanje posla koji fizioterapeuti obavljaju za svoje pacijente i zajednicu. Ove godine tema Svjetskog dana fizioterapije je ,,Dodaj život godinama“ upravo sa ciljem da naglasi važnu ulogu koju imaju fizioterapeuti u promociji aktivnog starenja, u promociji fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Povodom 8. septembra ove godine smo objavili prvi broj časopisa Udruženja fizioterapeuta Crne Gore “Fizioterapeut” koji sadrži uopštene informacije o fizioterapeutima i fizioterapiji, podatke o zastupljenosti i ulozi fizioterapeuta: na svim nivoima zdravstvene zaštite (Domovi zdravlja, Opšte bolnice, Specijalne bolnice u Risnu i Brezoviku, Klinički Centar i Institut Igalo), u Domovima za starije osobe, u ustanovama dječije socijalne zaštite (Dnevni i Resursni Centri), u sportskim klubovima i reprezentacijama, zatim informacije o srednjem i visokom obrazovanju fizioterapeuta u Crnoj Gori, a poseban dio časopisa je posvećen korisnicima naših usluga, u kojem oni ističu iskustva prilikom i nakon primijenjenih terapijskih procedura od strane fizioterapeuta. O nama su napisali: Laila Holgersen, Ivana Radunović, Goran Velimirović i Predrag Ristić. Na naslovnoj stranici časopisa se nalazi glumica Katarina Radivojević sa porukom: “Fizioterapeut čini život vrijednim življenja!”, koja nas na taj način podržava i ističe značajnu ulogu fizioterapeuta koju imamo u prevenciji i terapiji raznih zdravstvenih problema.

Časopis je promovisan na Konferenciji za javnost koja je održana u Kongresnoj sali Instituta Igalo 07.09.2016.g u 11h.

Na konferenciji su govorili: Vesna Samardžić, Magistar fizikalne terapije, član uredništva časopisa „Fizioterapeut“, Krsto Kovačević, Magistar fizikalne terapije, predsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore, Dr Marina Delić, medicinski direktor Instituta "Dr Simo Milošević" Igalo, Dr Sašenko Ćeranić, predsjednik Udruženja ljekara sportske medicine Crne Gore i Dr Mira Dašić, Direktor Direktorata za biomedicinu Ministarstva zdravlja u Vladi Crne Gore

Časopis možete preuzeti ovdje. (35 MB)

Komentar