Dobrodošli!


Zvanična internet prezentacija Udruženja fizioterapeuta Crne Gore. Dobrodošli!

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore je dobrovoljna, samostalna, nezavisna, vanstranačka, neprofitna, strukovna organizacija fizioterapeuta Crne Gore. Oblast ostvarivanja ciljeva Udruženja je fizioterapeutska djelatnost u skladu sa ciljevima WCPT (Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju).

Područje djelovanja Udruženja je izrada i primjena planova razvoja iz oblasti primijenjene fizioterapije, fizikalne medicine i rehabilitacije, socijalne i profesionalne rehabilitacije djece i odraslih.

opširnije...

Najnovije vijesti i članci


Potpisan Sporazum o saradnji sa Udruženjem fizioterapeuta Slovenije

Predsjednica Udruženja fizioterapeuta Slovenije, Gabrijela Starc i predsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore, Krsto Kovačević su 22.10.2016.g. potpisali Sporazum o saradnji između ove dvije organizacije fizioterapeuta, članice WCPT-a. Sporazumom je omogućeno redovnim članovima da po povoljnijim uslovima pohađaju dodatne edukacije (seminare, simpozijume, kurseve i Kongrese) koje budu organizovale ove dvije organizacije fizioterapeuta. 

Rad na temu "Efekti primjene fizioterapije kod pacijenata s ankilozantnim spondilitisom u Institutu IGALO" prezentovan na 14. Kongresu fizioterapeuta Hrvatske, 22.10.2016. u Vodicama

Rad na temu "Efekti primjene fizioterapije kod pacijenata s ankilozantnim spondilitisom u Institutu IGALO", autora Aleksandre Savić i Krsta Kovačevića, uspješno je prezentovan u subotu, 22.10.2016.g. od 15:10h do 15:20h na 14. Kongresu fizioterapeuta Hrvatske sa međunarodnim učešćem koji se održao od 20. do 23. oktobra 2016.g. u hotelu "Olympia" u Vodicama u organizaciji Hrvatskog zbora fizioterapeuta i suorganizaciji Hrvatske komore fizioterapeuta pod sloganom "Fizioterapija profesija budućnosti". 

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore učestvovalo u programu Info dana "Stiže nam beba", 01.10.2016.g. u Podgorici

Savjeti fizioterapeuta za roditelje bebe su dragocjeni, jer imaju odgovore na mnogobrojna pitanja u vezi sa motornim razvojem djece, a na Info danu smo na posebnom predavanju savjetovali i trudnice kako da njihovo tijelo lakše podnese trudnoću. Takođe, članovi Udruženja fizioterapeuta Crne Gore su tokom dana bili na raspolaganju i roditeljima starije djece koju su mogli da dovedu na pregled u "Ordinaciju Ispravi se i vježbaj!" i dobiju savjet o pravilnom držanju tijela, što smo inače radili u okviru kampanje i projekta "Ispravi se i vježbaj!".

Počele prijave za Drugi Kongres fizioterapeuta Crne Gore!

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo da uzmete učešće na Drugom Kongresu fizioterapeuta Crne Gore sa međunarodnim učešćem, koji će se održati od 06. do 08.10.2017.g. u hotelu “Ramada” u Podgorici u organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore pod motom “Vrijednost i značaj fizioterapije”. Srećni smo što će se u Glavnom gradu Crne Gore okupiti fizioterapeuti iz Evrope. Očekujemo Vas, Dobrodošli! 

Održan prvi dio kursa "Moderna medicinska akupunktura", septembar/oktobar 2016 u Budvi

U organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore u prostorijama Mediteranskog sportskog centra u Budvi se od 30. septembra do 02. oktobra 2016.g. uspješno održalo dodatno usavršavanje fizioterapeuta putem prvog dijela kursa "Moderna medicinska akupunktura". Kurs je pohađalo 11 fizioterapeuta - jedan iz Srbije (Čačak) i 10 iz Crne Gore (5 iz Podgorice, 2 iz Herceg Novog i po 1 iz Ulcinja, Bara i Budve).